Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna PacjentCoś na ząb

Bakteriobójczy chrzan wasabi
 

 


Chrzan wasabi – jedna z przypraw stosowana w japońskiej kuchni narodowej i dodawana m.in. do coraz popularniejszego w Polsce sushi, bardzo dobrze wpływa na ochronę przeciwpróchniczną. Chrzan likwiduje bakterie żyjące w jamie ustnej, które wytwarzają kwasy niszczące szkliwo zębów. Antybakteryjne właściwości roślina zawdzięcza znacznej zawartości siarki, która hamuje ekspansję drobnoustrojów w jamie ustnej. Wysoka zawartość związków siarkowych powoduje, że chrzan wasabi specyficznie pachnie i smakuje.

Źródło: „Express Ilustrowany”

 
Inne wiadomosci w kategorii
Komentarze
 
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.
 
 

LOGOWANIE

Pierwszy raz w portalu?
Zarejestruj się Jak korzystać

Wyszukiwarka gabinetów

 
 
 
 

Newsletter

Dodaj swój adres e-mail aby otrzymywać bieżące informacje

Ankieta

Czy w codziennej higienie jamy ustnej używasz płukanki do ust ?

  • Tak
  • Nie
Kanały
informacyjne RSS
Subskrybuj RSS
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS