Pacjent
- Warto wiedzieć
- Coś na ząb
- Wybielanie zębów
- Choroby i leczenie
- Estetyka
- Higiena
- Ciekawostki ...
- Dowiedz się jak...
- Forum
- Baza gabinetów
- Pytania do ekspertów
- Subskrypcja
- Ogłoszenia - Pacjent
- Partnerzy portalu
- Tagi
- Bruksizm
- Ciąża a zęby
- Dental TV
- Kamień nazębny
- Korony
- Leczenie kanałowe
- Licówki
- Mosty
- Strach przed dentystą
- Vademecum Pacjenta
- Zęby mądrości
- Znieczulenia
Tran na całe zło
Tran to ciekły tłuszcz pozyskiwany ze świeżej wątroby dorsza atlantyckiego. Zawiera witaminy D i A oraz jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Tran podawano kiedyś w postaci niesmacznego płynu; dziś zamykany jest w żelowych kapsułkach – neutralnych w smaku i bez zapachu. Znakomicie podnosi odporność organizmu i zapewnia właściwą dawkę witamin – szczególnie ważne jest podawanie tranu dzieciom w okresie wzrostu; a wszystkim w czasie sezonowego spadku odporności. Zdrowe zęby i śluzówka jamy ustnej to zasługa witamin zawartych w tranie, a za wzrost odporności na choroby jamy ustnej odpowiedzialne są wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
Źródło: „Moda na Zdrowie”
Inne wiadomosci w kategorii
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.