Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna DzieckoWarto wiedzieć

Ankieta

Czy Twoje dziecko lubi myć zęby ?

  • Tak
  • Raczej tak
  • Raczej nie
  • Nie
Pożytki z różowych jaj
  • 26-03-2016
 

 

 

 

 

Jeśli nie masz pomysłu, jak zachęcić malca do zjadania jakże zdrowych jajek, przygotuj na tegoroczną Wielkanoc jajka w kolorze najpiękniejszego różu i amarantu – jak najbardziej jadalne i przepyszne. Ich przygotowanie zaplanuj na dzień przed terminem, kiedy mają trafić na stół. Efekt, jak uzyskasz, zaskoczy wszystkich, gwarantowane! W prace możesz jak najbardziej zaangażować dzieci – będą zachwycone.

  • Umyj kilka surowych jajek.

  • Ugotuj je na twardo, ale nie przegotuj zbyt długo, aby wokół żółtek nie powstała charakterystyczna zielonkawa otoczka.

  • Obierz jajka ze skorupek. Opłucz je i osusz na czystej ściereczce. Skorupki każ dzieciom drobno pognieść (niech użyją do tego wałka do ciasta) i albo spożytkuj je jako naturalny nawóz do roślin, albo jako równie naturalny suplement diety, który wzbogaci menu o dużą, zdrową dawkę wapnia i dzięki temu wzmocni szkliwo.

  • Przygotuj marynatę, w której będziesz moczyć jajka przez kilkanaście godzin: wymieszaj wodę i koncentrat z buraków z kilkoma łyżkami octu jabłkowego, solą, liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i pokrojonym w drobne kawałki czosnkiem. Zamocz w tej mieszaninie jajka. Wstaw naczynie z jajkami do lodówki.

  • Po ok. 12 godz. wyjmij jajka, ostrożnie przekrój je na polówki, ułóż na talerzyku, udekoruj wg uznania zieleniną, łososiem, twarożkiem, majonezem. Podawaj i życz smacznego.

 

Zdrowych i pełnych radości Świąt Wielkanocnych życzy Twój PortalDentystyczny.pl.

 

 
Inne wiadomosci w kategorii
Komentarze
 
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.
 
 

LOGOWANIE

Pierwszy raz w portalu?
Zarejestruj się Jak korzystać

Wyszukiwarka gabinetów

 
 
 
 

Newsletter

Dodaj swój adres e-mail aby otrzymywać bieżące informacje
Kanały
informacyjne RSS
Subskrybuj RSS
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS